Мъж и жена, представящи се за пълномощници на небезизвестната фондация "Нашето Бъдеще в България", събират пари от наивни пловдивчани. В неделя следобед двойката бе засечена от сътрудник на TrafficNews през Централна поща в Пловдив, който зададе няколко въпроса на събирачите на дарения. 

Оказа се, че мъжът и жената събират средства за уж болно от епилепсия дете. Двойката обаче не разполага с никакви документи на въпросното дете - нито молба от родителите, нито епикриза, нито документ от ТЕЛК. Въпросната дама, представяща се като Марина Генова, твърди, че болното момиченце е дъщеря на тяхна позната, която има 4 деца и документите са у майката, която пък била във Военна болница. След това двамата се оплитат в обяснения и се оказва, че майката всъщност още не е в болницата, а чака да я приемат.

Мъжът и жената са познати на пловдивчани, тъй като неведнъж лицата са попадали в публикации в социалните мрежи за различни спорни ситуации.

Двамата твърдят, че са представители на фондация "Нашето Бъдеще в България", която бе уличена от "Господари на ефира", че събира дарения за болния Марти, но ... без майка му да знае и без жената да я получила и лев от въпросната фондация. 

Според коментари в мрежата въпросният събирач на дарения - Иво, често може да бъде засечен в игрални зали. Той отказва предложението да придружи сътрудника ни до дома на болното дете, където да предаде събраните пари, под предлог, че "си имал друга работа". 

Призоваваме гражданите да бъдат изключително внимателни към подобни "дарителски акции", защото в много от случаите става дума за измама. Дейността на въпросните фондации трябва да бъде обект на проверки и от Икономическа полиция, тъй като сумите, които хората даряват от сърце може и да са малки, но това не означава, че трябва да бъдат използвани от хора с недостойни намерения. 

Как реагираха служителите на фондацията на въпросите на нашия репортер, гледайте във ВИДЕОТО: