През вековете хората са отдавали голямо значение на очите. Често дори казват, че те са прозорец към душата. И макар това да е по-скоро израз в литературата и изкуството, съвременните изследователи смятат, че е възможно да се научи за доста болести, само като се погледне в очите на човек.

Тази хранителна добавка може да ви докара рак

Така например наскоро учени от САЩ откриха, че някои видове рак могат да бъдат идентифицирани по очите. Освен това, те дори посочиха симптомите, които съпътстват този рак. Оказа се, че за някои от тях дори не са направили впечатление на лекарите преди това.

Експертите са установили външни признаци, крещящи за наличието на рак. Например, малките зеници могат да покажат наличието на ракови клетки в белите дробове. Долните клепачи или слабият им тонус също трябва да се считат за предупреждаващи симптоми. В допълнение към това, пациентите с рак изпитват болка в областта на рамото и лицето спира да се изпотява дори при горещо време.

Учени посочиха зеленчука, който предотвратява рак

"Когато открихме връзката между тези симптоми и рака на белия дроб, бяхме шокирани. В края на краищата досега не е установяване подобна връзка. Никой от онколозите не би се сетил за това, казва д-р Клей Джонсън", който е един от авторите на научната работа.

Учените смятат, че тези данни са особено ценни за общо практикуващите лекари. Откриването на рак на белия дроб е доста сложен процес в сравнение с други видове рак. Това е така, защото признаците често са идентични със симптомите на обикновена настинка./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!