Лечителят радиестезист Панайот Трифонов от Велико Търново е работил като учител по биология, география и химия, 42 години e преподавал и анатомия и физиология. Има специализация за работа с деца с олигофрения, заради което изучава неврология и психиатрия. Завършва и Военна медицинска школа в Русе.

Невинни убийци: Приемаме тези неща всеки ден, а те водят до рак

От близо 20 г. се занимава с биодиагностика чрез радиестезия (измерва електромагнитните вълни, излъчвани от органите и обектите в природата). Лекува с около 50 метода, сред които рефлексотерапия, акупресура, вулканични и метеоритни камъни, цветотерапия. Занимава се с физикална радиестезия, чийто представител е френският радиофизик проф. Луи Тюрен.

“Енергиите в пирамидите и в пространството около тях са подредени по определен начин. Това важи за всякакви пирамиди, включително и пресечените пирамиди, които се използват в Южна Америка. Независимо че е пресечена, нагоре пирамидата “самоизгражда” пластовете енергия до върха. Пирамидата може да е направена от дъски или от друг материал. Най-простият начин е да опънеш три въжета, с които да очертаеш ръбовете на пирамидата. Вътре се генерират абсолютно същите енергии. Когато искам да увелича лечебния ефект на някое лекарство, първо го изследвам радиестезично в какъв електромагнитен диапазон излъчва - дали са топлите лъчи или студените (сините) лъчи, а след това позиционирам лекарството в пирамидата на място със същия тип лъчи. Най-често лекарствата излъчват сини лъчи и затова се поставят в първата трета от височината на пирамидата и по този начин енергията им се усилва поне двойно”, смята специалистът.  

Малките знаци, че имате рак на дебелото черво - от загуба на тегло до повръщане

Ползи и вреди

Бившият дипломат Богомил Герасимов, който сега е на 88 години, дължи отличното си здраве на пирамида. Но тя може да бъде и смъртоносна. Г-н Герасимов поставил пирамида в аквариум и рибките измрели. Причината е, че са попаднали в зоната на излъчване на синия цвят, в която може да живеят най-много 15-20 минути. В диапазона на синия цвят са опасните рентгенови и ултравиолетови лъчи, както и тези на геопатогенните зони, които са много вредни за всяко живо същество. 

“При мен дойде за помощ жена, пренощувала в пирамида уж за лечение, а изпаднала в депресия. Мъж на моите години пък спал две нощи в пирамида. След втората нощ съпругата му едва успяла да го измъкне от пирамидата и да го спаси, защото лежал в зоната на сините лъчи. Тези лъчи забавят функциите на клетките и дори може да предизвикат клетъчна смърт. 

Сините лъчи се ползват за лечение само в случаи на напрежение на нервната система и при тумори, но за ограничено време - за десетина минути, а не за часове. Под пирамида на неподходящо място настъпва и дисбаланс на хормоните. 

Ето защо, не препоръчвам да се стои под пирамида, без преди това компетентен човек (радиестезист) да определи цветовите пояси на пирамидата. Иначе е опасно”, допълва радиестезистът.

Правила за ползване 

Престоят в пирамида за лечение и зареждане трябва да продължава около 30 минути и задължително да сме наясно коя е подходящата зона за използване. Синята зона в долната част на пирамидата се използва до 10 минути, а зоната на топлите цветове - 30-40 минути. Трябва да се знае, че цветовите пояси вътре в пирамидата и от външната й страна са разположени на противоположни места. Над и под пирамидата се редуват пояси с излъчвания в топлите и в студените цветове. Пирамида с върха надолу излъчва само в студения спектър. 

Пирамида не се поставя под легло, над легло и с върха надолу. Това ще навреди на здравето на човека. Пирамидата може да се използва за неутрализиране на вредните лъчения от електроуреди - компютър, телевизор, електрическа печка и др. Пред тях се поставя малка пирамида, направена например от картон. Домакинята трябва да постави пирамидата в ъгъла на печката, най-близо до себе си, за да не се облъчва. Когато не е загрята, а само включена в контакта, електромагнитното й излъчване достига един метър, а когато е загрята - пет метра.  

Мара КАЛЧЕВА