Дори и да се придържате към принципите на здравословното хранене, бързаме да ви предупредим:

В този свят има твърде много неща, които не трябва да се правят на празен стомах.

В тази статията ще ви разкажем за 5-те най-популярни действия, които много хора правят на празен стомах, но са изключително вредни!

Но нека започнем с едно нещо, което е добре да правите на празен стомах.

Американски учени установиха как кафето и чаят причиняват рак

Експертите съветват да се отдадете на науките. Преди важен изпит не е добре притеснен човек да се натъпче с храна. Освен това при силен глад у хората, нивото на хормона грелин рязко се увеличава, а с него и броят на нервните връзки между мозъчните клетки. 

Какво да НЕ правим на празен стомах?

Забравете за кафето

Кафе на празен стомах - постоянни киселини. Факт е, че в тази ободряваща напитка има излишък от хлорогенни съединения, които активират производството на солна киселина. Казано по-просто, при пиене на кафе на празен стомах, ние принуждаваме стомаха ни да произвежда огромно количество сок, който просто няма какво да смила. Резултатът е неприятен, но предвидим.

Не приемайте лекарства

Най-доброто, което можете да направите за здравето си е да спазвате стриктно инструкциите, приложени към лекарствата, които сте закупили.

Съвети от опитен лекар: Тези 5 храни причиняват киселини или киселинен рефлукс!

В противен случай е възможно да имате симптоми на замаяност, мигрена, гадене, високо кръвно

Не пазарувайте!

Не забравяйте да се погрижите за закуската от вечерта и навреме да напазарувате. Да пазарувате на празен стомах е скъпо и контрапродуктивно. В такъв случай е почти сигурно, че ще напълните кошницата с безполезни и ненужни продукти, които ще се отразят на джоба ви.

Не провеждайте сериозни разговори

Гладното тяло е агресивно тяло. Ако планирате сериозен разговор и в същото време сте гладни, не се учудвайте, че ще бъдете подразнени от дреболии./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!