50-годишен мъж с COVID-19 е починал тази сутрин в Университетската болница "Медика" в Русе. Това съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Мъжът е от Борово и първоначално е бил хоспитализиран в Многопрофилната болница "Юлия Вревска" в град Бяла и от там е прехвърлен в русенското лечебно заведение. Въпреки усилията на лекарите, пациентът е изгубил битката с болестта.

Диагностицираните с коронавирус в Русенска област от началото на пандемията са 235, като активните случаи са 156. От тях 44 души са на болнично лечение, а останалите 112 са под домашна карантина.

За последното денонощие няма установени нови случаи на заразени с COVID-19 в дома за възрастни хора "Възраждане", където на 23 юли тази година бе обявено огнище.

Ясни са новите случаи на COVID-19!

Починалият от COVID-19 абитуриент бил диджей

Над 17,85 милиона души в световен мащаб вече са регистрирани като заразени с новия коронавирус, а 683 767 са починали вследствие на COVID-19. Това сочат данни.

Инфекции са установени в над 210 държави и територии, откакто през декември 2019 година бяха открити първите случаи в Китай, припомня агенцията.