Гастроентероложка заяви, че не трябва да се ядат зеленчуци. Според руската специалистка Виктория Суджиянова зеленчуците могат да имат отрицателно въздействие върху хората с лошо храносмилане.

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

Лекарката подчерта, че непреработените зеленчуци могат да влошат здравословното състояние на хората с храносмилателни проблеми, така че е по-добре да се ядат зеленчуци след топлинна обработка, а не сурови такива. Судциянова вярва, че здравословните проблеми могат да повлияят на това как зеленчуците се усвояват, а за заболявания на вътрешните органи яденето на сурови зеленчуци трябва да се прави с повишено внимание или да се изостави напълно.

Фъстъците са отличен източник на растителни протеини

При заболявания на стомашно-чревния тракт хрянът и всички сосове от него са вредни. На хората с подагра и камъни в бъбреците пък не се препоръчват да ядат бобови култури. При заболяване на щитовидната жлеза е противопоказано да се ядат бяло зеле, репички и ряпа.

Независимо от здравословното състояние лекарката не препоръчва консумирането на пипер в големи количества, защото това може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм и ангина пекторис (стенокардия).

Това вещество помага да отслабнете без тренировки

Гастроентероложката също така отбелязва, че децата под 10-годишна възраст няма нужда да ядат лук, магданоз, чесън и гъби, които съдържат прекомерни количества биологично активни вещества./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!