Чудно или не, има храни, които действат благоприятно върху интимния живот. Действието идва от влиянието на тези храни върху хормоните, нивото на стрес, енергията и мозъчната активност.

Защо сексът намалява постоянно

Афродизиаците (от гръцки афродизиак - „любовен”) са храни и подправки, които повишават настроението, увеличават чувствеността, изпълват ни с енергия, възбуждат сексуалното желание, отключват фантазиите.

Експерти от цял ​​свят са доказали, че афродизиаците спомагат за подобряване на сексуалния живот. Освен това е полезно да ги използваме  за енергийно насищане, което е толкова необходимо за всеки от нас.

Продължителното въздържание от секс не е опасно за жените?

Най-добрите афродизиаци включват ядки, гъби, морски дарове и яйца. Те се ценят заради високото съдържание на протеини. Но от изброените продукти, трябва да се обърне специално внимание на гъбите. Именно в тях цинкът се съдържа в огромни количества, което е необходимо за правилното храносмилане. Той също има стимулиращ ефект върху целия организъм - засяга увеличаването на кръвния поток. Независимо от това как се приготвят, всички ценни качества на гъбите се запазват във всякаква форма.

Към тази категория се включват и различни морски дарове: миди, охлюви, стриди. Всички те са много богати на желязо и цинк, които от своя страна поддържат тялото в добра форма и облекчават усещането за умора.

Стана ясна причината жените да стигат до оргазъм

Естествените афродизиаци са и някои плодове: манго, банани, фурми. Бананите, поради съдържанието на калий в големи количества, помагат за борба с умората.

Естествените афродизиаци, включени в ежедневната диета, ще помогнат на организма да се справи в стресови ситуации./Zdrave.to