Експерти посочиха 5 хранителни продукта, използването на които намалява риска от рак.

Те са доказали това чрез множество научни изследвания.

Брюкселско зеле

То е богато на сулфорафан, с който увеличава производството на ензим, отговорен за подобряване на имунитета. Всичко това ви позволява да се сбогувате с химикалите, които могат да причинят рак в тялото. Не забравяйте да включите брюкселското зеле в списъка с храните, които консумирате.
 

Боровинки

Те съдържат антиоксиданти. Антиоксидантите помагат за неутрализирането на свободните радикали - нестабилни компоненти в нашето тяло, които увреждат клетките. А този вид увреждане води до злокачествени новообразувания.

Симптоми на рак на сърцето


Джинджифил

Известно от дълго време като мощно средство, което кара токсични клетки да умират. Джинджифилът се абсорбира добре от тялото, значително намалява риска от тумори на яйчниците като блокира злокачествените клетки на този орган от неконтролираното им разделяне и разпространение в цялото тяло.

Вярно ли е, че двойно преварената вода води до рак?

Зелен чай

Богат на полифеноли, антиоксиданти, той има противоракови свойства. Зеленият чай е известен с многобройните ползи за здравето. Наред с други неща, намалява риска от тумори на белите дробове, черния дроб, хранопровода, устата, панкреаса и простатата.

US-учени откриха напитка, която помага в битката със злокачествените тумори

Портокали

Наситени с антиоксиданти и витамин С, което ви позволява да се борите със свободните радикали. В допълнение, портокалите намаляват риска от други заболявания, като намаляват холестерола, поддържат нормално телесно тегло и укрепват кожата./Zdrave.to