До 4 лв. стигна цената на предпазните маски в пловдивските аптеки, но е много вероятно и въобще да не намерите такива в наличност.

Цените навсякъде са различни. В една от аптеките цената е левче, но фармацевтите продават не повече от 5 бройки наведнъж. В друга цената е 1,80, но най-често бройката се търгува по 2 лева.

В социалните мрежи пловдивчани твърдят, че покрай масовата психоза около коронавируса хората се презапасяват със скъпи маски, които доскоро са вървели по 17 лева кутията, в която има по 50 бройки, т.е. по 34 стотинки на парче. 

аптекари обясниха, че при последните доставки на маски, цените на едро са били такива, че бройката на дребно би трябвало да се продава по 4 лв. "Заради това шефката отказа да поръчва маски и сега нямаме никакви", обясни фармацевтка от пловдивска верига аптеки. По думите й тези маски били доставени със самолет от европейска държава и затова били толкова скъпи. "Какво ще правим, когато психозата от коронавируса премине и маските пак паднат до реалната им цена от 15 стотинки?", обясни жената пред "Дарик".

Според редовно пътуващите в градския транспорт пловдивчани пък, в автобусите върви търговия на черно с маски. Засега не е ясно каква е цената им там.