Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам, настоя инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Вчера водещият от БНТ Георги Любенов, съобщи , че е положителен за коронавирус, като стана ясно, че Мангъров е бил гост в предаването му през уикенда, което веднага повдигна въпросите дали и доцентът не е носител на COVID-19 и кога ще се изследва.

Тв водещ призна за най-страшния бич на годината... Заразен съм с коронавирус!

"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", посочи той пред bTV.

Според него няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица.

Тест ли? Мангъров бил при COVID позитивния Жоро Любенов

По думите му всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира.

Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи.

Той коментира и нарастващия брой заразени от последните дни: "Тази информация не се предатвя правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истински болните хора с а в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".