Сиренето има маловажна репутация, защото се смята, че пълнеем от този продукт. Въпреки това, любителите на сирене имат причини за радост. 

То помага да отслабнете. Факт е, че повечето хора с наднормено тегло имат недостиг на калций. И многобройни изследвания са стигнали до извода, че приемът на храна с калций води до нормализиране на показателите за индекса на телесна маса. Сиренето е един от тези продукти. 

Намалява кръвното налягане. Мнозина смятат, че ако сиренето е с високо съдържание на мазнини и натрий, то този млечен продукт ще доведе до повишаване на кръвното налягане. В действителност, ако изберете нискомаслени сирена, това ще помогне да се контролира кръвното налягане и да се намали. 

Щитовидната жлеза е „виновна” за наднорменото тегло

Укрепва зъбите и костите.Това се дължи на факта, че подобно на млякото, сиренето е отличен източник на калций. И този минерал е основният строителен материал за зъбите и костите. В допълнение към калция, сиренето съдържа цинк, магнезий, витамини А и D, които също укрепват костите. 

Стимулира чревната микрофлора. Сиренето е отличен източник на ферментирала храна, а продуктите от този вид имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора. Науката вече е доказала колко полезна е тази микрофлора за общото здраве. 

Ежедневната консумация на това съкратява живота ви!

Укрепва кръвоносните съдове. Изследователите открили, че яденето на млечни продукти като сирене намалява риска от сърдечно-съдови заболявания чрез укрепване на артериите. / zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!