Косата е едно от първите неща, които забелязваме, когато се запознаем с нов човек. В зависимост от това, което виждаме, се гради първоначалното ни впечатление, а то е преопределящо за бъдещите ни отношения  с даден човек. Ето защо всеки се стреми да има красива и здрава коса.

7 правила за красива коса през лятото

Едно от нещата, които се оказват сериозен проблем за голяма част от хората, е пърхотът. Не случайно на пазара има безброй продукти, които обещават лесно справяне с него, а рецептите за домашно лечение са безброй.

Лошото е, че в повечето случаи всички те не постигат желания резултат и накрая сте похарчили много пари и нерви, а ефектът е нулев.

В този ред на мисли ви предлагаме да пробвате нещо, което колкото и да е просто и евтино, в същото време е много ефективно.

Става въпрос за лечение с лимон. Лимонов сок ще спре развитието на гъбички по скалпа. Ползите от този плод са известни от много години.

Защо се образуват нови бенки и кои от тях са опасни?

Лимонът помага да се отървете от пърхот. Сокът и кората съдържат много органични киселини - с тяхна помощ можете да спрете развитието на гъбичките по скалпа.

За да се отървете напълно от пърхота, експертите съветват да използвате пресен лимон три пъти седмично.

Този плод е полезен, защото съдържа много витамини от групи А, В, С и Р, както и мед, калий и фолиева киселина.

Инфографики показват от какво е най-възможно да умрете (СНИМКИ)

Витамин А, наличен в сок, ще облекчи сърбежа по повърхността на главата.

Витамините В и R ще спомогнат за по-нататъшното овлажняване на кожата, а също така ще предотвратят загуба на коса, която е от значение, когато кожата е повредена. Витамин С, съдържащ се в лимонов сок, пък убива микробите по повърхността на кожата, елиминирайки гъбичките и последствията от нея./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!