За пореден път в “Хил клиник” се състоя АКАДЕМИЯ Lumenis® MOSES за лазерно лечение на простата с международно участие. Лектор и демонстратор на операциите с MOSES Pulsetm 120H на Lumenis е световноизвестният д-р Фернандо Санча. Сред участниците бяха един от най-известните уролози в Аржентина д-р Хорхе Агулар, както и д-р Илън Кафка и проф. д-р Борис Чертин от Израел. Извършените от български екип безкръвни операции на пациенти с ДПХ приковаха вниманието на чуждестранните гости върху точността и методите на изпълнение.

“Изключително сме впечатлени от съвършената техника на д-р Санча. Следим изявите му по международни конгреси, но сега го видяхме в действие в операционната. Неговият метод за ен-блок енуклеация запазва важни за пациента анатомични структури, но премахва завинаги симптомите на увеличената простата. Отделената тъкан отива на хистологичен анализ. Няма нищо по-добро, което модерната медицина може да предложи. Това е върхът!”, споделя именитият израелски уролог проф. Чертин, ръководител на отделение Урология в болницата  Shaare Zedek.

Вече десетилетие в България “Хил клиник” практикува изключително модерния лазерен подход при лечение на увеличена простата. Безкръвност, прецизност и минимализиране на страничните ефекти при лазерна вапоризация или енуклеация на простатната жлеза са отличителните белези на предлаганата в София медицинска услуга.

Мнението на пациентите 

Освен уважението на колегите си уролози от цял свят лекарите в “Хил клиник” могат да се радват и на благодарността на техните пациенти. Не случайно повече от 2900 души са предпочели столичната клиника за своето лечение на ДПХ.

“Простатата ми съсипа съня. Ставах по 4-5 пъти на нощ. Оказа се, че има толкова голям обем, вече е надхвърлила 100 грама, че трябва да се оперира. Близък приятел ми препоръча “Хил клиник”. Доверих му се, защото той самият се оперира преди две години и оттогава все се хвали. Отидох на преглед при д-р Боцевски. Той много внимателно ме прегледа и ми обясни какво е състоянието ми. На ехографа ми показа колко е нараснала простатната ми жлеза. Без колебания и страх се съгласих на лазерна операция. Простатата ми по-добре няма да става, а само ще се влошава, затова реших да се отърва веднъж завинаги от проблема. Вчера ме оперираха, а днес вече съм без катетър и след час тръгвам за вкъщи. Чувствам се отлично”, разказва един от пациентите Енчо Рангелов от София.

Световно признание

Американската урологична асоциация и Европейската урологична асоциация подкрепят HoLAP и HoLEP като първи избор за лечение на ДХП. Прецизното и контролирано проникване на холмиевата лазерна енергия позволява много фино да се отдели хиперплазиралата тъкан без странични увреждания и дълбока термична некроза, както се наблюдава при други лазерни лечения и при лекари с недостатъчно добра техника на работа.

През юни “Хил клиник” обявява СПЕЦИАЛНА цена за пакет “Здраве на простатната жлеза”  с 30% отстъпка

Може да се възползвате от намалената стойност, като заплатите 35 вместо 50 лв.

За повече информация: 02 439 3131 или hillclinic.com