Във връзка с възникналата ситуация, предизвикана от пандемията на коронавируса, от днес на сайта на община Кричим е качена платформа, в която работи т. нар. "чатбот- Скили " отговарящ на всички въпроси на гражданите за Коронавируса. Платформата има добре подготвен изкуствен интелект, който на български език бързо и точно може да отговори на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо вируса и симптоматиката му. С негова помощ можете да си направите първоначален виртуален медицински преглед сами вкъщи. Чрез въпроси и отговори платформата дава възможност на хората да проверят дали състоянието им отговаря на симптомите на COVID-19. Отговорите се получават веднага, по всяко време на денонощието.

В най-натоварените часове " чатбот- Скили " отговаря едновременно на над 40 души. Всеки отговор е съобразен с официалната налична информация за COVID-19 от Световната здравна организация и Министерство на здравеопазването в България. Най-важната функционалност е, че с използването на чатбота може да разберете дали трябва да потърсите медицинска помощ.

Програмата работи на български и на английски език, като освен чатбот, в нея има събрани статии, презентации, инфографики и видеа по темата. Информацията се получава в няколко варианта и дава възможност за избиране на конкретното запитване, т.е. към превенция, симптоматика, получаваме възможност за допълнителна информация за имуностимулатори, които засилват имунната защита. Може да питате въпроси свързани и с вашите домашни любимци.

Една от най-важните функционалности е възможността за първоначален виртуален медицински преглед.