Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов от дни е под карантина заради коронавирус в семейството му, след като тъщата и съпругата му са на лечение в болница "Пълмед" в Пловдив, но неговият тест е отрицателен.

Двете жени са приети на лечение, като към момента състоянието им е стабилно.

По тази причина Гергов пропусна 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици.

"След седем дни ще ми направят втори PC. За един миг животът ми се преобърна и разбираш кое е важното и кое е преходното", коментира той пред Епицентър.бг.

Бизнесменът Георги Гергов е под карантина!

Гергов разказа, че първо се е разболяла тъща му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение.

Така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса без да разбере.

Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.

Бизнесменът разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина. Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден.

"Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!", посъветва пловдивският бизнесмен.