Напоследък много често в интернет се появява информация за последствията от консумацията на хляб.

Фитнес блогърите и диетолозите са против този продукт. Потребители споделят как се чувстват по-добре, след като са спрели да използват продукти от бяло брашно.

За да прецените сами дали да ядете хляб или не, разберете какво се случва с тялото, след като спрете да го използвате в менюто си.

1. Ще отслабнете

Спирайки консумацията на белия хляб, е по-вероятно да отслабнете. Продуктите от пшенично брашно са предимно силно преработени и пълни с въглехидрати. Те бързо повишават нивата на кръвната захар, след това запълват вашия “въглехидратен резервоар” и поставят тялото в режим на натрупване на мазнини (вместо да го изгарят).

2. Кожата ще се изчисти 

Продуктите с брашно  могат да бъдат един от факторите, причиняващи акне. Това отново се дължи на ефекта на рафинираните въглехидрати върху нивата на кръвната захар и увеличаването на инсулина.

Високите нива на инсулин правят андрогенните хормони по-активни и увеличават инсулиноподобния растежен фактор-1. Това допринася за появата на акне, тъй като клетките на кожата растат по-бързо и увеличава производството на себум.

3. Подобряване на когнитивните (умствени) способности

Белият хляб не е много питателна храна в сравнение с други източници на витамини и микроелементи. Освен това намалява усвояването на други хранителни вещества. Когато това се случи, нашият мозък често не получава необходимите добавки за нормална работа. Затова нашите когнитивни функции са се намаляват.

Следователно, ако искате да нормализирате мозъка, си струва да намалите консумацията на хляб./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!