На всеки от нас се е случвало да се нарани. Дали раната е открита, или става въпрос за оток, но ние искаме възможно най-бързо да ни мине и да се върнем към ежедневния ни начин на живот. Процесът на заздравяване обаче понякога крие рискове, така че вместо да се подобрим, нещата да станат по-зле.

Всеки има аналгин вкъщи, но знаете ли как да го използвате?

Активната регенерация на тъканите изисква подходящи условия. За да се подобри заздравяването на рани, ожулвания или порязвания, е необходимо да се разбере какви фактори могат да попречат на успешния изход и как да се противопоставим на тези фактори.

Основното и най-необходимо условие може да се нарече чистотата на раната. Не става въпрос само за наличието на видимо замърсяване в нея, което може да бъде премахнато. По-скоро става въпрос за невидимите, но най-опасни врагове на лечебните микроорганизми.

Факт е, че което и да е случайно нараняване е податливо на инфекция от вредни микроорганизми. Нещо повече, всяка рана е отлично място за размножаване на микроби. Тя съдържа необходимите вещества, стабилна влажност и комфортна температура.

Премахнете всички токсини от тялото, подобрете притока на кръв и намалете възпалението само като...

За да се избегнат такива усложнения от инфекция на рани като оток, възпаление, нагряване и прекомерни белези,са се използвали методи за дезинфекция още от древността. След отстраняване на видимата мръсотия от раната, тя трябва да се лекува с антисептик. У дома най-популярните антисептици са водороден пероксид, брилянтен зелен разтвор, разтвор на йоден алкохол или хлорхексидин.

Ако сами изберете антисептик, трябва да се ръководите от наличието на алергични реакции у пациента. В случай на възникване, употребата на този медикамент трябва незабавно да се спре, най-добре е да се консултирате с лекар.

Лечението с рани трябва да се извършва с чисти ръце и със стерилна превръзка. Превръзката трябва да се сменя редовно.

Никой доктор не признава за тази смес с аналгин, която е чудотворна!

Едно от средствата, които активно пречат на жизнената активност на бактериите, са сребърните йони.Едно време момичетата нощем са поставяли сребърни бижута във водата, а на сутринта са се миели с нея за красива и здрава кожа.

На същия принцип днес се създават медицински препарати, които включват сребърни съединения, които могат да се прилагат веднага след почистване и антисептично лечение на рани. Сребърните йони повишават антибактериалния ефект, което позволява да се постигне ефективна защита на раните от инфекция. 

Скоростта на заздравяване на раните за всеки човек е индивидуална и зависи от възрастта, състоянието на метаболизма, обема на нараняване, условията и дори времето на годината.

4 ефикасни рецепти при остри и критични проблем с бъбреците

През зимния период метаболитните процеси протичат малко по-бавно, така че заздравяването на раните се осъществява по-бързо през лятото, ако се спазват правилата на асептиката.

Ако раната не се лекува дълго време, текущите мерки за нейното почистване и грижи не дават подобрение. Освен това при отделянето на бистра или кървава течност и други признаци на възпаление, трябва да потърсите медицинска помощ.