Всеки един от нас се е чудил какво да прави, когато лицето му сутрин изглежда повече от два пъти по-голямо заради подуване?

Повечето хора прибягват до изпитани методи - студени компреси, маски  и т.н. Всичко това е, разбира се, добро. Но е по-добре да се премахне причината, отколкото да се справяте с последствията.

Диетолог посочи колко точно ядки трябва да ядем всеки ден

Разберете защо лицето и очите се подуват сутрин.

Причината за подутото лице сутрин може да бъде някои храни, които сте консумирали за вечеря. Тези продукти запазват водата в тялото и буквално издуват лицето ви, докато спите. Пиенето на диуретик, за да се отървете от подпухналостта, обаче, е лош вариант. Защото последствията може да са по-лоши от едно дебело лице.

Ето какви продукти се „отпечатват“ сутрин на лицето.

Бърза храна
В бърза храна има много сол, която задържа вода в тялото и провокира подуване.

Полуготови продукти
Същата история като при бързата храна. В колбасите, освен сол, има и добавки, които увреждат цялото тяло. По-добре е да предпочитате парче варено месо или печена риба.

Щитовидната жлеза е „виновна” за наднорменото тегло

Зеленчуци
Полезни зеленчуци - зеле, репички, броколи, чесън, лук - по-добре да се ядат на обяд. Тези продукти провокират образуването на газ, което води до оток.

Консервирани храни
Мариновани зеленчуци, кисели краставички и конфитюри съдържат захар или сол в излишък. Тези продукти дехидратират кожата и причиняват подпухналост. По-добре да изядете няколко пресни зеленчуци или плодове.

Алкохол
Ако не сте спрени от страничните ефекти на махмурлука, запомнете отражението си в огледалото сутринта след вашето "удоволствие". Алкохолните напитки не само улавят течността, но и запушват тялото с токсини.

Ежедневната консумация на това съкратява живота ви!

Сладкиши
Сладкишите са опасни не само за талията, но и за лицето. Ако наистина искате сладко, яжте сушени плодове, лицето ви няма да набъбне. Но не прекалявайте - в сушени плодове също има много захар./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!