Едва ли има човек на Земята, който поне веднъж да не е страдал от силно главоболие. Тогава човек забравя за всичко друго и само се чуди как да се отърве от ужасната болка. Освен добре познатите ни медикаменти и болкоуспокояващи обаче, има и други по-естествени методи за решаване на този проблем. Ето и 5 от тях:

Етерични масла

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

 

Маслата от мента, лавандула и розмарин са особено ефективни при болки. Науката има доказателства, че те леко намаляват напрежението на влакната, участващи в процеса на мигрена, както и намаляват възпалението. Не очаквайте прекалено голям ефект от тях, но те могат да осигурят известно облекчение.

Студени компреси 

Когато усетите появата на главоболие, опитайте да използвате компрес. Студен компрес стимулира нервните окончания в лицето и скалпа, които предават сигнали на мозъка за временното изключване на рецепторите за болка.

Джинджифил

Пристъп на главоболие също може да провокира болки и в други части от тялото, например в корема. Чаят от джинджифил в това отношение ще осигури цялостна помощ, а освен това той има противовъзпалителен ефект.

Кофеинът

Кафето е необичаен лек на главоболието, но пък чудесна причина да пиете по-силно кафе. Кафето стеснява кръвоносните съдове в главата, което намалява болката, пише Факти.бг.

Акупресура

5 начина да се справим с главоболието без лекарства

 Традиционна китайска практика, която помага да се намали болката поради натиск върху определени части на тялото. Тя обаче помага на някои хора доста добре, а при други няма най-малък ефект.