Брифингите на Националния оперативен щаб ще бъдат всеки четвъртък в Министерския съвет, като начело на него застава… министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Шефът на Щаба обаче, ген. Венцислав Мутафчийски ще води брифинга, но само когато се налага, обясни пред bTV здравният министър.

По думите му ситуацията с коронавируса в България е под контрол и няма здравна криза - от всички европейски страни българската страна е на 26-о място от 29 страни в ЕС.

Министърът обясни, че страната ни е била на второ място по заболяваемост, но в момента ситуацията е контролирана и хората могат да бъдат спокойни.

За последните два месеца броят на болните не е променян - около 750 човека, около 45 в интензивните, не е проблем увеличението на случаите последните две седмици.

"Няма притеснение за ситуацията в българските училища, няма планове за затваряне на училищата през октомври", настоя министърът.

Той бе категоричен, че няма да има въвеждане на КПП-а на този етап и остават само основните мерки - трите ДДД.

"Мерките ще останат такива до момента, в който не се налага промяна", категоричен бе Костадин Ангелов.

Той коментира и глобите за БСП, Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, които ще бъдат санкционирани с 2000 до 5000 лв. затова, че не са носили маски на организирани от тях събития.

МЗ не си поплюва! Глобява БСП, Борисов и Цветанов