Фризьорът случайно забеляза странно образование на главата на своя клиент и по този начин му спаси живота. Адам Шатфорд, 54-годишен инструктор по шофиране решил да се подстриже, тъй като имал повече свободно време. Един от неговите ученици не се явил за час и Адам влязъл в близкия фризьорски салон.

Израелски онколози: Голяма грешка е незабавното лечение на някои видове рак!

Там го посрещнала 42-годишната Ерина Линдфийлд, която имала дългогодишен опит във фризьорството.  Ерина разресала косата на клиента си и започнала да прави прическата му. В този момент обаче тя забелязала нещо странно под бакенбарда на мъжа, близо до лявото му ухо.

Оказало се, че впечатление ѝ направила странна бенка. Тя посъветвала Адам да отиде на лекар и да провери какъв вид образование е това.

След като си тръгнал от салона ѝ, той послушал съвета ѝ. Само няколко дни по-късно на него му е поставена диагноза меланома от трета фаза. Също така лекарите открили още няколко тумора на челото му. 

След като постави диагноза, Адам претърпял няколко операции. Според лекарите най-често срещаният рисков фактор, засягащ дегенерацията на обикновената бенка в меланома, е вредното въздействие на слънчевата светлина. Този вид рак е особено опасен, тъй като тялото не показва никакви признаци и болестта се развива бързо.

Каква е разликата между бенките и папиломите?

Миналата седмица Адам е изписан от болницата напълно здрав. Мъжът решил да се върне при фризьорката, за да ѝ благодари. 

Пробив! Създадоха противоракова ваксина

Адам е много щастлив, че фризьорката е била внимателна и не се е поколебала да го посъветва да провери бенката. Преди диагнозата той се в чувствал напълно нормално, нямал никакви симптоми. Освен това Адам тичал по около 4-5 мили всеки ден./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!