Специалисти дадоха ценни съвети на хората изпаднали в паника при мисълта откъде ще се сдобиете със следващата ролка тоалетна хартия, безпокойството ви всъщност е излишно. Използването на санитарния продукт често дразни интимните части, докато липсата му може само да е от полза за тях, обясняват британски експерти, цитирани от в. "Дейли стар", цитирани от 24 часа.

След като тоалетната хартия се превърна в изключително ценен артикул на фона на пандемията от коронавируса, много жители на Острова търсят нови начини за поддържане на интимната хигиена. Те разпределят санитарния продукт на "порции" или се подмиват със специализирани канички с чучурче.

Медицинските експерти обаче са на мнение, че липсата на тоалетна хартия е от голяма полза за гениталиите. Специалистите обясняват, че твърде настойчивото бърсане с нея може да причини микроскопични порязвания и разкъсвания в деликатната област, които често са съпътствани от сърбежи и болкa.

Освен че не предизвиква раздразнение, липсата на тоалетна хартия осигурява и почивка на интимната зона от химикали, аромати, оцветители, които могат да доведат до възпаления, а в най-лошия случай и до инфекции.

Д-р Даяна Гол от интернет портала Doctor-4-U препоръчва за добро здраве на гениталиите хората да обмислят алтернативни възможности като използването на бидета или тоалетни душове.