"Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Действаме по възможно най- неправилният начин. Пролетта блокирахме всичко, провалихме туристическият сезон и сега всичко се повтаря, но с много с по-голяма сила”. Това заяви преди минути в Пловдив доц. д-р Атанас Мангъров, който дискутира в града темата "COVID-19 в настоящето и въпросът за бъдещето".

Той отново подчерта, че нарастващият брой в статистиката отчита заразени, а не болни хора. Истински болните са в интензивните сектори и призова българите да запазят спокойствие.

„Заразените с положителни проби не са болни хора, реално болните са тези 145 човека, които лежат в интензивно отделение. На огромната част от заразените им няма нищо,а тези в болниците са с грипоподобно състояние и имат нужда от кислород. Хората трябва да се успокоят и да се влиза в болница само в краен случай. Въртим се в един порочен кръг, защото когато човек е положителен единствения начин да се лекува е в болница.", каза още доц. Мангъров.

Доцентът отново е без маска, както и част от пловдивчани, които ще се включат в дискусията и очевидно му симпатизират. Въпреки че помолиха хората в Дома на културата да си сложат маски, част от тях отказаха да го направят.

Очаквайте подробности!

Нови мерки на Щаба в Пловдив!

Борисов с ВИДЕО призив: Пазете се, коронавирусът е тежко заболяване!