Ползите от лимона по време на настинка са известни на всички. Но този плод има и други свойства, които са много ценни за здравето.


Спрете гаденето
Лимоновият аромат сам по себе си може да спре гаденето. Използвайте плодове по-добре с черен пипер, който ще успокои стомаха. Една супена лъжица лимонов сок трябва да се смеси с чаена лъжичка черен пипер и да се разтвори в чаша топла вода. Трябва да пиете на малки глътки и бавно. Може би не е много вкусно, но е ефективно.

7 проблема, които се решават по-добре с мандаринова кора, отколкото с лекарства


Помага да отслабнете
Ако искате да ускорите метаболизма, можете да си помогнете с комбинацията от лимон и черен пипер. Полифенолите, съдържащи се в лимона, повишават чувствителността към инсулин, като помагат за изгаряне на мазнините. Смесете две супени лъжици лимонов сок с една четвърт чаена лъжичка черен пипер, разтворете в чаша топла вода и добавете една супена лъжица мед. Питието за отслабване е готово.


Спрете кървенето от носа
С помощта на лимон можете бързо да се справите с кървенето от носа, ако сложите в ноздрите памуче, потопено в лимонов сок.

4 ефикасни рецепти при остри и критични проблем с бъбреците


Справяне със зъбобол
Зъбоболът е един от най-неприятните за човек. Да се преодолеее много трудно. Лимонът с пипер ще помогнат за намаляване на неприятните симптоми. Необходимо е да се смеси половин чаена лъжичка черен пипер със същото количество масло от карамфил, да се добавят няколко капки лимонов сок, да се овлажни памучен тампон с получения разтвор и да се прикрепи към болния зъб. Болката след известно време ще изчезне и ще имате време да се свържете с лекаря./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!