Съпруг и съпруга с турски корени в Германия стоят зад водещата ваксина, която трябва да се справи с COVID-19.

Германската компания Бионтек (BioNTech), основана от двамата учени Шахин и Туречи, обедини усилията си с американската Пфайзер (Pfizer) за създаването на ваксина, а проучване обяви, че тя има ефективност над 90%.

Pfizer нямат ваксина – това е генно инженерство!

Очаква се около Нова година България да получи 125 хил. дози от въпросната ваксина, като в София и Бургас ще бъдат доставени първите специални фризери за съхранението й.

Малко интересни факти за Pfizer, с чиято ваксина скоро ще се наводни пазара.

Към всяка точка има линк от сайтове като Wikipedia и търговския регистър на САЩ, където информацията може да бъде проверена.

1. Компанията Пфайзер е на 57-мо място в света по приходи според Fortune, като в момента 30% от aциите ѝ се търгуват на фонодовата борса с цена 37.23$ (към 29.11.20). Активите й са на стойност 164 милиарда долара. [https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer](https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer).

70% от собствеността ѝ е разпределна между 3 офшорни компании, регистрирани в Дауаеар и Сейшелските острови. [https://www.directincorporation.com/](https://www.directincorporation.com/)
- Фарма Медисин Груп Интернешънъл -12%
- Хермес Натурал Сорсес – 9%
- Интерконект Ексчейндж – 51%

2. Собственоста на 3-те горепосочени фирми не може да се проследи, тъй като са офшорни, но интересното е, че Интерконект Ексчейндж освен собственик на 51% от Пфайзер, са и можоритарен собственик на Амстердам Интернет Ексчейндж – [https://www.nl-ix.net/](https://www.nl-ix.net/). Амстердам Интернет Ексчейндж е фирмата, която през 2014-та година инсталира 4G-инфраструктурата в цяла Холандия, Белгия и част от Франция...- [https://www.ams-ix.net/ams](https://www.ams-ix.net/ams)

И следва интересното

3. Управител на Амстердам Интернет Ексчейндж е Евиан Блейк, съпруг на Кристин Гейтс-Блейк-сестра на Бил Гейтс - [https://www.celebfamily.com/technology/bill-gates.html](https://www.celebfamily.com/technology/bill-gates.html)

4. Управител на Pfizer пък е Алберт Бурла- 59 годишен Грък - [https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer](https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer)

5. Алберт Бурла, освен управител на Pfizer, е и член на борда на Директорите на Биотехнолоджи Иновейшън Организейшън (BIO) [https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Bourla](https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Bourla). Изпълнителен директор на BIO до 2012та година е Мишел МакМъри – Хийф – сегашният президент на фондацията на Бил Гейтс - "Бил и Мелинда Гейтс Фондейшън" [https://en.wikipedia.org/wiki/Michelle_McMurry-Heath](https://en.wikipedia.org/wiki/Michelle_McMurry-Heath)

6. Син на Алберт Бурла (Управител на Pfizer) е Джейми Бурла – 28 годишен, сгоден за Дженифър Катрин Гейтс - 24 годишната дъщеря на Бил Гейтс.

Не е изненадващо, че в началото на епидемията редица експерти и конспиратори си спомниха за по-ранните "пророчества" на Бил Гейтс.

"Ако нещо е способно да унищожи повече от 10 милиона души през следващото десетилетие, това най-вероятно ще бъде особено опасен вирус, а не войната. Не ракети, а микроби", каза бизнесменът на конференцията TED през 2015 г.

Сякаш е гледал на кафе! Сега експертите се чудят дали Бил Гейтс е предсказал епидемията или просто е знаел, защото е бил един от нейните организатори?

На фона на проведеното учение за пандемия Event 201 в Ню Йорк през октомври 2019 г., организирано от Центъра по безопастност в областта на здравеопазването към университета Джон Хопкинс, Световния икономически форум и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, въпросът изобщо изглежда риторичен. В действителност, от 2000 г. насам, Фондацията на Гейтс е инвестирала над $ 2,4 милиарда в СЗО.

Почти веднага на Гейтс бе припомнено за програмата му за ваксинация на населението, наречена Pulse Polio. И по-специално, статията на сайта greenmedinfo, където учени от цял свят публикуват своите трудове, със заглавието "491 000 деца, са парализирани от 17 години, и се предлага изследване на индийската програма за ваксиниране срещу полиомиелит".

Опитите обаче да се свърже Бил Гейтс, който е съпричастен във финансирането на разработките за SARS, с възникващата епидемия и още повече с бъдещото чипиране на хората, не са съвсем коректни, тъй като американската DARPA се занимава основно с този проблем. Нещо повече, струва си да се има предвид, че възможностите на Бил Гейтс са несравнимо малки в сравнение с организационните, финансовите и технологичните възможности на Националната институция по здравеопазване (National Institutes of Health - NIH), която управлява десетки милиарди долари и наема хиляди високо квалифицирани специалисти. А Бил Гейтс е само един от нейните спонсори.