Здравният министър Кирил Ананиев отстрани директорите на трите болници, които отказаха да хоспитализират 3-годишното момченце в София.

Началниците на Педиатрията, УМБАЛСМ “Пирогов” и болница “Лозенец” са временно отстранени от Ананиев, след призива, който премиерът Борисов отправи малко по-рано днес.

Съдействаме максимално на проверките, каза директорът на Пирогов проф. Асен Балтов, а директорът на болница Лозенец". Проф.Любомир Спасов се въздържа от коментар, предават от БТА.

Мярката е приложена и на тримата директори докато приключи разследването, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов, след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев. Русинов подчерта, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките.

Припомняме, че 3-годишното момченце почина, след като три болници отказаха да го хоспитализират.

Преди заседанието на кабинета Борисов се е видял с родителите на Александър, който почина в петък след размотавате между трите болници.

"Искам да се отстранят всички директори на болници и всички замесени. Ще ползват ВМА за експертизите. Това бездушие. Разстроих се. Да се махат оттам докато свършат проверките и намерим виновни", каза по-рано премиерът.

Борисов: Директорите на трите болници да се махат! Разстроих се! Това бездушие...

Трима лекари върнали починалото 3-годишно дете по настояване на д-р Емилия Георгиева