Спортният директор на Берое Валентин Грудев коментира трансферните новини около клуба и дали се търсят нови футболисти, а това се случи на първата тренировка на тима от Стара Загора.

"Търсим и водим преговори за централен нападател и офанзивен халф, както и вратар, но не на всяка цена. Вратарите, които в България водихме преговори с някои от тях, двама души, но те се притесняват от конкуренцията на Перниш и отказаха да дойдат в Берое, защото тук ще се чувстват като втори вратари. Имаме юноша с перфектни данни и ако не намерим човек, може да останем с наши юноши, втори и трети вратар. Разглеждаме имената на чужденци", коментира Грудев.

"На този етап състезателите не бързат, изчакват по-добри оферти, а ние искаме да привлечем футболисти с нужната класа. В момента имаме сключени договори с трима юноши на Берое, Надим е старият, Иван Гошев, Стоян Иванов и Валентин Иванов. Ситуацията с Иван Гошев, ще изчакаме до последно, ако не намерим добра опция за вратарския пост, и той ще остане. Георги Маджаров също ще започне подготовка, Никола Маринов", добави той.

"Има интерес към двама футболисти на Берое, ако пристигнат реални оферти, няма нищо лошо в това, при добра оферта да се разделим с някои от играчите, нищо конкретно не мога да кажа. Това е един пазар, не е приятно за треньорите, но нищо конкретно няма до този момент", добави спортният директор на Берое.

"Относно програмата, Ботев Враца отказаха контролата, която беше предвидена, нормално, ще търсим съперник за 5-6 юли, преди започването на първенството. Успяхме да запазим ядрото на състава, имаме съгласието на единия футболист, разговаряме и с други набелязани. Водим всеки ден някакви разговори за търсените футболисти". 

"Задачата от ръководството е Лига Европа, ще е трудно предвид амбициите на Лудогорец, Левски и ЦСКА, но ние имаме футболисти, желание и мотивация да се преборим. Имахме мини кризи през миналия сезон, но завършихме сезона по най-добрия начин. Видя се, че можем да играем срещу лидерите без помощ, не като грандовете, които получават помощ", каза още Валентин Грудев.

"Ние бяхме подготвени с хората, които дойдоха и с Еуженио и Охене, не бяхме подготвени с това, че те не бяха достатъчно добре физически подготвени. Ако дойдат оферти за наши играчи, имаме възможности да реагираме. Интегрираме повече юноши, иска се от треньорското ръководство определено класиране. Искаме да има симбиоза юноши и опитни футболисти. Юли Ненов ще вдигне конкуренцията, Петко Цанков също, агресивно, младо момче, ще получи шанс".