Спортният директор Валентин Грудев и старши треньорът на Берое Александър Томаш говориха пред медиите преди първата тренировка на тима за новия сезон. Наставникът на старозагорци е амбициран тимът му да надгради.

Раздали сме програми на момчетата. На новите и на тези, с които преговаряме. В четвъртък ще бъдем в Царско село за тестове, които ще обхванат абсолютно всичко. Ще бъда наясно дали някой от футболистите има кариес. От Берое можем да очакваме всичко. Водим разговори с доста хора. Спортният директор може да ви разкрие малко повече. Моята задача е, когато има подпис, тогава да коментирам. Сами си поставяме цел, която е да надградим от предната година. Лично за себе си искам да надградим. Разговарял съм с футболистите. Няма много нови. Опитваме се да търсим детайли. Много е трудно в момента. Много е трудно да се преговаря. Проблемите знаете какви са. Следваме финансовите параметри и няма да позволим на нито един футболист да извива ръцете на Берое. Търсим качество, търсим детайли, но не на всяка цена”.

“Ако някой смята, че това е подготовка, значи греши. През сезона ако някой футболист се контузи и отсъства две седмици, прави ли подготовка? Работим по начин, който отборът максимално да влезе в спортна форма. Естествено, че искам 40 дни да починат не само физически, но трябва да се съобразяваме и да работим. Имаме мач след пет дни".

СНИМКА: Официален сайт на Берое