Верея приема Етър в среща от 4-ия кръг на група “А” на плейофа за оставане в Първа лига. Старозагорци са във фаза на свободно пропадане и с огромна сила вървят към Втора лига. Отборът е в серия от 41 поредни мача без успех в първенството и днес ще направят пореден опит да си спомнят какъв е вкусът на победата. “Болярите” обаче имат своите амбиции и пристигат за трите точки.



Верея е отборът с най-слабо нападение и с най-слаба защита в Първа лига. Отборът е отбелязал едва 6 гола, като в същото време е получил 70 попадения във вратата си. Етър обаче показва колебания напоследък и не успя да вкара гол в последните си два мача в първенството.

Тези отбори са се изправяли един срещу друг в елита едва 5 пъти до момента. Интересното е, че те нямат нито едно равенство в тези срещи - 3 победи за Етър и 2 за Верея. В редовния сезон великотърновци спечелиха и двата мача като се наложиха с 1:0 на “Ивайло” и със същия резултат и на “Трейс Арена”.


Верея не може да разчита за днешния мач единствено на наказания Денислав Станчев. най-вероятно на терена ще се появят Кацарев на вратата и Весков, Галбаев, Иванов и Курупис в защита. Рюстемов и Желязков ще са в центъра на терена, а Василевич и Колев ще действат по крилата. В атака пък ще започнат Маламов и Ризванович.

Красимир Балъков пък се очаква да направи доста промени в състава си. Флорент Боджадж и Никола Колев са контузени. Други от по-опитните играчи също се очаква да останат на пейката, а някои от младите играчи ще получат шанс за изява. Най-вероятно на вратата ще бъде Иванов, а пред него защитата ще е съставена от Станев, Гълъбов, Артюнин и Георгиев. Мане и Джамов ще действат в средата на терена, а Младенов и Батрович ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Петков, а зад него подкрепа ще му оказва Руменов.



Първа професионална лига, плейоф за оставане, група “А”, 4 кръг:

ВЕРЕЯ - ЕТЪР

Вероятни състави:

ВЕРЕЯ: Кацарев, Весков, Галбаев, Иванов, Курупис, Рюстемов, Желязков, Василевич, Колев, Маламов, Ризванович

ЕТЪР: Иванов, Станев, Гълъбов, Артюнин, Георгиев, Джамов, Мане, Руменов, Младенов, Батрович, Петков

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Георги Иванов
Начало: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!