Днес в 12:30 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в пореден мач от 26-ия кръг в Първа професионална лига. Гостите влязоха в добър ритъм напоследък, записвайки две поредни победи в миналите два кръга. Сега те пристигат за нови три точки. “Тигрите” обаче не са за подценяване и едва ли ще се дадат без бой.

На този етап трите точки дори изглеждат по-нужни на домакините. Те са по-назад в класирането с по-малък актив и всяка точка може да бъде важна в битката за оставане в елита. Локо обаче също не бива да отпуска газта, ако не иска да страда в по-късен етап от сезона.


В малкото срещи между тези отбори в Първа лига предимството е изцяло на страната на “Смърфовете”. Всъщност Витоша все още няма победа срещу Локомотив - 1 равенство и 2 загуби. От друга страна обаче пловдивчани не са никак убедителни далеч от дома и в последните си 7 мача нямат записана победа навън.

Във Витоша единствения проблем ще бъде отсъствието на контузения Радко Мутафчийски. Росен Кирилов няма други главоболия около състава си и се очаква да пусне в игра Василев на вратата и пред него Гьонов, Милчев, Купенов и Гочев в отбрана. Лазаров и Котев ще бъдат опорните полузащитници, а Христов и Садула ще оперират по крилата. Атаката ще води Милев, а зад гърба му ще действа Гъргоров.


В Локо контузен е Мустафа Абдулхани. Бруно Акрапович се очаква да заложи на Луков на вратата и карето Буна, Георгиев, Езе и Пертович в защита. Банович и Ангелов ще действат в средата на терена, а Бахтич и Томашевич ще започнат на крилата Аралица ще е на върха на атаката, а от по-задни позиции ще го подкрепя Илиев.

Първа порфесионална лига, 26 кръг:

ВИТОША - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ВИТОША: Василев, Гьонов, Милчев, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Гъргоров, Христов, Садула, Милев

ЛОКО: Луков, Буна, Георгиев, Езе, Петрович, Ангелов, Банович, Бахтич, Илиев, Томашевич, Аралица

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 12:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!