Португалецът Педро Еуже­нио, който в събота се завърна в Берое, ще взима месечна за­плата в размер на 6000 евро, информира "Тема Спорт". Това ще е негов трети период при заралии, след като за първи път бе в тима през сезон 2012/13. От­делно Еуженио има вписани бонуси към договора си със старо­загорци, които могат да на­правят доходите му още по-сериозни. В Берое има и други футболисти, които зарабо­тват по над 10 000 лева месеч­но.
Атакуващият халф избра да носи пак зеления екип пред оп­цията да премине в Ботев Пловдив. Канарчетата са му предложили по-ниска заплата и той е отказал. Затова жълто-черните привлякоха Карачанаков. Още след разтрогването на договора си с турския втородивизионен Алтай, в началото на януари Еуженио е получил оферта от Берое. Именно заралии са били най-настоятелни да го имат в състава си. Така Еуженио за втори път се завръща в Берое като свобо­ден агент. През изминалия се­зон той взе участие в 32 мача за зелено-белите, в които реа­лизира 16 попадения.
Преди това има още 22 мача и 3 гола за тима. Освен в Берое Еуже­нио е работил с Александър Томаш и във Верея. Очаква се португалецът да направо своя неофициален деб­ют в сряда. Тогава е поредна­та контрола на Берое в Турция срещу полския Заглембе Любин. С привличането на Педро Еу­женио старши треньорът Александър Томаш вече ще раз­полага с доста сериозна вариативност в предни позиции.
Той може да разчита още на Борислав Цонев, Меска, Бригидо, Вандерсон и Иван Минчев. Бразилецът Вандерсон обаче няма да може да бъде изпол­зван до края на сезона, тъй ка­то се възстановява от опера­ция. Именно това и е натежа­ло при привличането на пор­тугалеца. Берое чака още вът­решен халф.