Берое приема Етър в последния двубой от междинния 22 кръг на Първа лига днес от 17,30 часа. Гостите от Велико Търново пристигат с амбицията да прибавят нови три точки към актива си, което ще ги изкачи в топ 6 на временното класиране. Нещо повече - “болярите” ще изместят днешния си съперник от петото място, а от шестицата ще изпадне Черно море.
В предишния кръг воденият от легендата Красимир Балъков тим разгроми Дунав Русе с 3:0 у дома. В същото време Берое записа загуба с 0:1 от Септември в София и ще се опита днес да се реваншира пред феновете си за тази приета като изненада загуба, която ги отдалечи от топ 4.
Треньорът на Берое Александър Томаш има сериозни проблеми с окомплектоването на състава. Централният бранител Ерол Алкан е наказан, а освен трайно контузените Георги Ангелов и Вандерсон извън игра все още е и Владимир Гаджев, който обаче все пак започна тренировки с основната група през седмицата и завръщането ву в игра изглежда скорошно. Очакванията са Томаш да направи някои промени в състава спрямо мача със Септември, като остави на скамейката Меска и Алфредо, които не се представиха добре.
Балъков няма проблеми със състава. Единственият отсъстващ е Ерик Почански, който е трайно контузен и се очаква да се възстанови през следващия месец. През есента двата тима не излъчиха победител - 1:1 на “Ивайло”.
Вероятни състави:
Берое: Перниш, Желев, Бандаловски, Баранов, Леони, Охене, Цветков, Бригидо, Минчев, Еуженио, Камбуров.
Етър: Иванов, Стоянов, Гълъбов, Василев, Илиев, Сърмов, Батрович, Мане, Руменов, Младенов, Боджадж.
МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК