Отборът на Ботев (Враца) се представя силно през последните седмици и няма загуба в 4 поредни мача. Положителната серия започна в началото на март с успех с 3:0 срещу Верея. Именно заралии ще гостуват днес на стадион “Христо Ботев”. Двубоят е от 16:30 часа, а всякакъв друг резултат освен убедителна победа на домакините ще се приеме като изненада.

Ботев е на второ място в група “А” на втората осмица в първенството, но изостава на цели 9 точки от Етър и на практика няма шанс да измести “виолетовите” и да стигне до бараж за Лига Европа. Тимът на Сашо Ангелов ще играе за феновете си. Част от основните футболисти ще получат почивка, а Мирослав Будинов ще търси първи гол с екипа на врачани в шампионата.

Верея отново ще излезе със състав, пълен с юноши. Старши треньорът Иван Вутов ще заложи само на един чист нападател в лицето на Бедри Рюстемов. Отборът от Стара Загора ще се опита да избегне осма поредна загуба.

В редовния сезон Верея спечели една от малкото си точки именно срещу Ботев (Враца). В средата на октомври двата тима завършиха 2:2 на “Трейс Арена”, а изравнителното попадение за заралии отбеляза Антон Огнянов в последната минута. Сега халфът е част от тима на врачани.

ППЛ - 29 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ВЕРЕЯ

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР (4-2-3-1): К. Костов; А. Васев, И. Миланов, М. Керчев, Тур; Вълчев, Михайлов; Мечев, П. Атанасов, Вушурович; Будинов
Старши треньор: С. Ангелов
ВЕРЕЯ (4-2-3-1): К. Кацарев; В. Весков, И. Иванов, М. Галбаев, Курупис; Василиевич, Маламов; Б. Христов, В. Желязков, Д. Станчев; Б. Рюстемов
Старши треньор: И. Вутов

СЪДИЯ: Станимир Тренчев
СТАДИОН: “Христо Ботев”, Враца
НАЧАЛО: 16:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК