Етър и Верея ще сложат началото на плейофната фаза в българското първенство. Двата тима ще се изправят помежду си в среща от Група А на втората осмица. "Виолетовите" са фаворит за първото място, като имат аванс от цели 9 точки пред Ботев (Враца). Верея е на дъното и още не познава вкуса на победата през сезона.

През следващата седмица на Етър предстои много важен мач срещу Локомотив (Пловдив) от четвъртфиналите за Купата на България. Това е причината старши треньорът Красимир Балъков да предпочете да запази силите на част от основните си футболисти. Висящите с картони Крум Стоянов, Румен Руменов и Флорент Боджадж останаха извън групата, а Здравко Илиев, Даниел Младенов и Георги Сърмов ще са резерви. Шанс на върха на атаката ще получи Милчо Ангелов, а дебют като титуляр ще направи Илия Джамов.



Верея е с нов треньор в лицето на Иван Вутов. Заралии се разделиха с почти всички чужденци и едва събраха група за гостуването във Велико Търново. В нея попаднаха доста юноши. От легионерите останаха само Теофилос Курупис, Бранислав Василиевич и Хървойе Ризванович. 

Верея вече допусна две загуби на "Ивайло" през сезона - 0:1 във втория кръг на първенството на 27 юли миналата година и 0:3 за Купата на България на 31 октомври.



Общият баланс между двата отбора в Първа лига е изравнен: по две победи при голова разлика 3:2 за Верея.

Съдия на мача днес ще е Драгомир Драганов.

ЕТЪР - ВЕРЕЯ

Вероятни състави:

ЕТЪР (4-1-4-1): Х. Иванов; Станев, Артюнин, П. Гълъбов, А. Георгиев; Мане; И. Стоянов, Н. Колев, Джамов, Батрович; М. Ангелов
Старши треньор: К. Балъков
ВЕРЕЯ (4-2-3-1): Кацарев; Нейков, И. Иванов, Д. Иванов, Курупис; Василиевич, Желязков; Д. Сатнчев, Рюстемов, Маламов; Ризванович
Старши треньор: И. Вутов 

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: "Ивайло"
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК