Локомотив изпусна да победи гостите от Монтана. „Черно-белите“ и „сините“ завършиха наравно 1:1 на Лаута в предпоследния кръг в Елитната група до 19 години. Груби нарушения и счупен нос белязаха срещата.

Още във втората минута Желязко Калинов нацели напречната греда на Монтана. В 15-та минута нова възможност за Локомотив бе пропиляна. Петко Петков напредна от дясно и пусна пас към Октай Юсеин, който стреля, но след рикушет топката мина на сантиметри от целта. В 22-та минута стражът на Монтана парира изстрел на Петко Петков, а в 27-та минута Мартин Паскалев от чиста позиция прати кълбото над напречната греда. Монтана отвърна с опасен изстрел на Владислав Цеков, спасен от Стефан Дафовски.

В началото на втората част Златан Христев бе близо до гола, но ударът му с глава мина встрани от вратата. В 60-та минута Локомотив откри резултата. Желязко Калинов успя да прати топката във вратата на Монтана с удар от близка дистанция за 1:0. Последваха минути на здрава битка и много груби нарушения в центъра на терена. В резултат на „коридата“ Мартин Паскалев от Локомотив се оказа със счупен нос, но защитникът показа мъжество и доигра срещата. В 77-та минута, при една от редките си атака, гостите изравниха. Пиер Пиеров с изстрел по земя възстанови равенството за 1:1. В самия край на срещата Петко Петков бе спънат в наказателното поле от вратаря на гостите. Главният рефер реши, че няма никакво нарушение и не отсъди наказателен удар в полза на Локомотив.