Локомотив загуби с 2:4 от Лудогорец в мач от 3-тия кръг на Елитнта юношеска група до 17 години. Преди двубоя двата тима запазиха минута мълчание в памет на загиналите футболисти от Трета лига в тежка катастрофа преди няколко дни.

Срещата започна равностойно, като гостите имаха превес във владеенето на топката, но не достигаха до сериозна опасност. Първият гол обче бе за Локомотив. Христо Русков стреля от далечната дистанция, стражът на разградчани изби, но Янко Неданов бе на точното място и откри - 1:0. Само пет минути по-късно резултатът бе изравнен. След остро центриране отдясно Онур Чолак засече за 1:1. Пловдивчани не се притесниха и отново успяха да поведат. Момчетата на Кириякос Георгиу стигнаха до втори гол след центриране от корнер и добър удар с глава на бранителя Божидар Зелямов. 

След почивката Лудогорец започна по-добре и още в 48' делиорманци изравниха чрез Даниел-Виктор Кънчев. Десет минути по-късно обратът в полза на гостите бе пълен. В средата на частта Локо се "събуди" и натисна съперника, но без да има успех. В 71' разградчани отбелязаха четвърти гол след меле в малкото наказателно поле на "смърфовете". В 83' след добра контраатака пловдивчани пропуснаха 100% възможност. След центриране по земя отдясно Георги Мавродиев пропусна да отбележи от 4 метра, като ударът му попадна в ръцете на стража Христов.