Ботев (Пловдив) се намира във великолепна форма и е на върха в класирането на U17. В последните кръгове "канарчетата" са безгрешни, докато преките им конкуренти не спират да правят незадоволителни резултати.

Поради тази причина момчетата на Петър Пенчев отвориха солиден аванс от 9 точки пред Левски и Септември. Тази седмица предстоят два кръга в U17, а след тях "жълто-черните" в огромна степен могат да си гарантират шампионската титла.

В сряда Ботев гостува на Монтана, като двубоят ще бъде излъчен в GlasTV. Монтанци са на последното място в таблицата и победата на пловдивчани изглежда въпрос на формалност.

По същото време Левски приема Лудогорец и с оглед формата на "сините" не би било изненада ако столичани се издънят. Само четири дни по-късно - в неделя, предстои 26 кръг в U17.

В него "канарчетата" приемат ЦСКА-София, като това е първият им мачбол за убиване на интригата в първенството. В същия ден Левски гостува на Берое, а Септември е гост на Славия.

Има теоретична възможност още в неделя ботевистите да отворят шампанското, но като цяло това би било случайност, тъй като и Левски и Септември трябва да загубят мачовете си. И все пак - победи над Монтана и ЦСКА-София биха доближили максимално близо "канарчетата" до трофея в U17.