Розова долина (Казанлък) спечели традиционния турнир "Чирпанска кама", за деца (футбол 9, набор 2007), който се проведе в Чирпан. Пловдивският Пълдин зае 3-то място в крайното класиране на турнира. Организацията на проведеното спортно събитие предизвика реакции у местните привърженици на футбола. Публикуваме без редакторска намеса коментар от страницата на ФК Чирпан:

Никой от ръководството на Община Чирпан не уважи детския футболен турнир "Чирпанска кама" 2019

Тихомълком премина поредния футболен турнир за деца (футбол 9, набор 2007). Тази година нямаше плакати, нямаше и информация в социалните мрежи, слаб бе и зрителския интерес. В турнира участие взеха 6 отбора - два от Чирпан и по един от Пловдив, Хасково, Димитровград и Казанлък.

За първа година се проведе жребий преди началото на турнира (предишни години няКОЙ дирижираше от самото началото нещата, а това доведе до недоволство сред отборите). Регламент за поредна година липсваше, без ясни правила, всичко се решаваше на момента.
В група А попаднаха ФК Чирпан, ФК Хасково и ФК Пълдин (Пловдив), а в група Б - ФК Яворов (Чирпан), ФК Розова долина (Казанлък) и ФК Димитровград.
Победителите от двете групи се срещнаха на големия финал, вторите тимове от двете групи спореха за 3-4 място и третите разпределят 5-6 място.
Група А бе спечелена от ФК Хасково с две победи, втори останаха ФК Пълдин, трети ФК Чирпан. В група Б водач бе ФК Розова долина, втори ФК Яворов и трети ФК Димитровград
В мач за 5-6 място ФК Чирпан победи с 7:0 ФК Димитровград, за 3-4 място ФК Пълдин победи ФК Яворов с 5:0. В големия финал и битката за Чирпанска кама се впуснаха ФК Хасково и ФК Розова долина.
В редовното време двата отбора не допуснаха гол, а при изпълнение на дузпите по точни бяха ФК Розова долина, които грабнаха трофея.
Крайното класиране: 1.ФК Розова долина, 2.ФК Хасково, 3.ФК Пълдин, 4.ФК Яворов, 5.ФК Чирпан, 6.ФК Димитровград

Позволяваме си да споделим гражданската позиция на г-н Росен Иванов - общински съветник в Общински съвет Чирпан:
1. Общински съвет Чирпан гласува в спортния календар на общината турнира да се проведе с бюджет 4000 лв. Изразходени са не повече от 1000 лв. Какво се случва с останалите? Нима децата ни заслужават това?
2. Основният въпрос е защо турнира за втора поредна година е футбол 9 (децата играят на половината терен, т.е. два мача могат да се играят едновременно на един футболен терен)? Защо няма ясни правила? Защо Българския футболен съюз отказва да подкрепи турнира?
3. Редно ли е деца по на 11-12 години да играят 3 срещи (всяка по 40 мин) за по-малко от 4 часа? Редно ли е това да се случва при 30 градуса температури на въздуха?
4. Срамно малко родители подкрепиха чирпанските деца и от двата ни отбора;
5. Защо никой от ръководството на Община Чирпан не присъства на турнира? Единствените представители на общината бяха г-ж Жельо Димитров (организатор на турнира от страна на общината) и г-н Николай Гърдов (главен счетоводител на общината). Ако приемем, че г-н Гърдов в качеството си на представител на Община Чирпан участва при награждаването на участниците в турнира, то поставям въпрос подхожда ли dress кода (облеклото му) за това събитие? Това ли са и хората, които ни представляват пред министерства в София?