Кметът на Враца Калин Каменов получи нов мандат за председател на Управителния съвет на местния Ботев. Общото събрание на клуба единодушно го преизбра на тази длъжност. Градоначалникът заяви, че е повече от доволен от представянето на мъжкия отбор, има какво още да се изисква от школата и със сигурност е очаквал много по-голяма посещаемост в домакинските мачове в Първа лига.

На въпросното редовно отчетно-изборно събрание бе представен отчет за дейността през последните 12 месеца, които единодушно бяха определени като най-успешни в клубната история в последните поне 30 години. Въпреки успехите, на събранието основно бяха разисквани предизвикателства и бъдещите възможности пред врачанския клуб.

"Следващият сезон е юбилеен тридесети за клуба в елита, а веднага след това идва сезонът в който ще отбележим вековния юбилей на Ботев Враца", каза изпълнителният директор Денислав Георгиев. "Всичко това ни задължава да осигурим доста голям финансов ресурс, защото очакванията към нас стават все по-големи."

"Със сигурност ще търсим още спонсори и рекламодатели, местният бизнес може да е по-активен, но най-доброто за бъдещето на клуба е да се превърне в акционерно дружество с мажоритарен собственик", обясни Георгиев.

Общото събрание взе няколко важни за Академията на клуба решения. Гласуван беше фонд за стипендии, които всеки месец да бъдат разпределяни сред най-перспективните млади футболисти в школата, като награда за положените усилия, постигнатите резултати и лоялността към Ботев Враца.

Кметът Калин Каменов постави на обсъждане и разпределението на сумата от 500 000 лв., която е предвидил в общинския бюджет за инвестиции в стадиона. 

"Първоначалната ми идея бе да довършим ремонта на трибуните", обясни Каменов. "Но със средна посещаемост от 1000 души на мач това все повече ми се струва необоснован разход. Много по-голяма нужда има от инвестиция в тренировъчната база на школата, където трябва да се изгради още едно изкуствено игрище и да се възстанови един естествен терен."

"Това ще направи тренировъчния ни комплекс най-добрия в целия Северозапад", каза Калин Каменов. Крайното решение ще бъде взето от общинските съветници, но мнението на ръководството на клуба със сигурност трябва да бъде взето под внимание.

Работи се и по проект, който да осигури закупуването на балон, където да се провеждат тренировките на децата през зимните месеци. Идната седмица ще бъде и първото събиране на новосформирания дублиращ отбор.