Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) привлече досегашния капитан на Черно море Георги Илиев, съобщава Sportal.bg.


Опитният футболист се договори преди минути със собственика на "смърфовете" Христо Крушарски. Плеймейкърът, който беше част от националния отбор на България в мачовете с Чехия (1:2) и Косово (2:3), ще се присъедини към лагера на "черно-белите" на 19 юни. Преди това ще получи почивка, тъй като прекара 13 дни с "лъвовете", докато новите му колеги почиваха. Халфът ще парафира с Локо за една година.

Любопитното е, че именно Черно море и Локомотив Пд играят в първия кръг на новия шамионат. Така двубоят на стадион "Тича" ще е доста емоционален за Жоро.

"Разбрахме се с Жоро Илиев. Много е щастлив, че идва при нас. Има нужда да почива, след като беше с националния отбор, но на 19 юни го чакаме на тренировка. Договорът му е за една година. Треньорът Бруно Акрапович го искаше в състава. Чавдар Цветков помогна за привличането му. Убеден съм, че Илиев ще бъде много полезен на отбора с опита и класата, която притежава", сподели Крушарски пред Sportal.bg.

Жоро Илиев се завръща на "Лаута" след пауза от 14 години. През първия си престой в Пловдив, между лятото на 2003 г., и декември  2005 година, изигра 82 мача, в които се разписа девет пъти. Техничният футболист беше основна част в селекцията на Едуард Ераносян, която донесе първата и единствена титла на Локомотив (Пловдив) през сезон 2003/2004 година, след което през декември 2005 година премина в ЦСКА.

През последния сезон Георги Илиев изигра 32 мача в Първа лига, разписвайки се 10 пъти в тях. Толкова попадения той нямаше от сезон 2011/2012 година, когато вкара 10 гола в 28 мача за "зелено-белите".
Легендата на "моряците" мечтаеше да завърши кариерата си във Варна и да подобри рекорда на Марин Бакалов (454 мача) за най-много мачове в елита на България. Варненецът има 441 двубоя, като при 14 мача със "смърфовете", ще стане буквално №1 в историята на "А" група/Първа лига по изиграни срещи. Именно това е голямата цел на Илиев, който е мотивиран да влезе със "златни букви" в историята на родния футбол, въпреки последните три изключително тежки седмици за него и семейството му.

Интересното е, че национала ще се бори за титулярно място с капитана на Локо (Пд) Димитър Илиев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html