Много емоции, доволни зрители и жестоки битки. Това обобщено може да се каже за първия ден от Държавния шампионат по муай тай, който се провежда в Юнашки салон във Варна.

Въпреки студеното време залата се напълни до краен предел с почитатели на бойните спортове. Още от самото започване в 12:00 ч. беше ясно, че двубоите ще са мнотго оспорвани, тъй като всички участващи отбори бяха подбрали най-добрите си бойци.

Разбира се имаше и няколко дебютанти, които по нищо не отстъпиха на по-опитните състезатели, играейки по правилата на муай тай с пълната красота на този боен спорт.

Под бурните аплодисменти на публиката състезателите от всички клубове показаха истински боен дух и много добра подготовка.

Няколко от срещите приключиха още в първия и втория рунд с нокаути, но без травми за участниците, благодарение на навременната намеса от страна на реферите.

Организаторът и любезен домакин в лицето на Галин Димов се беше погрижил за комфорта на всички в залата и за гладкото протичане на шампионата.

Съвместно с екипа от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пореден път в града се провежда един от сериозните турнири от спортния календар.

Не е случайно, че град Варна е Меката на бойните спортове и именно от тук са излезли повечето европейски и световни шампиони.

Един от най-здравите мачове бе при мъжете до 81 кг между състезателите Едуард Алексанян от СК Дрийм (Варна) и Христомир Ранчев-Помпата от СК Хара (Стара Загора). Изключително прецизна игра, чисти удари и спортсменско отношение и от двамата. В крайна сметка трябваше да бъде излъчен победител и тежката задача се падна на съдиите, които отсъдиха в полза на варненския представител.

Завършекът на днешния ден бе между Виктор Казанджиев от СК Аргус (Варна) и Николай Йоргов от СК Армеец (София). Казанджиев имаше предварителен мач във квалификациите и това си каза своята дума. Огромно сърце и желание за победа го крепяха през цялото време и той направи всичко по силите си, за да спечели този мач. Йоргов от своя страна бе доста рязък, с отсечени и в определени моменти по-точни удари. Мачът се изигра докрай и по точки победата бе отсъдена за представителя от СК Армеец.

Ето и резултатите от днешните изиграни срещи:

В утрешния ден продължават финалите, които ще започнат от 10:00 ч. Очакват се много от двубоите да бъдат оспорвани, тъй като ще се срещат доста от титулярите в този спорт. Със сигурност от сега можем да отбележим два от тях. В категорията до 81 кг при мъжете ще се изправят Едуард Алексанян и Николай Йоргов. Другия дългоочакван двубой е между Пламен Борисов от СК Шуменска крепост и Костадин Костов от СК Хара.

Финалите ще бъдат излъчвани на живо по B1B action TV, за да могат всички извън града да наблюдават пряко какво се случва на ринга.