снимка: „Петел“

Алеята в Морската градина покрай бул. „Княз Борис I” вече е маркирана като велоалея. Това видя репортер на „Петел“. Нововъведението е част от мерките, предвидени в плана за ремонт и обновяване на парка.

Промяната на предназначението на алеята е направено по искане на гражданското сдружение „Варна диша“, съобщиха Община Варна още в края на миналата година. Новата велоалея е от ИУ до Зоопарка. При всички случаи, промяната на предназначението на трасето ще зарадва колоездачите, особено тези, които обичат да въртят по-енергично педалите и да се движат с по-висока скорост.

Дали обаче решението е удачно за пешеходците, тепърва ще се разбере. Големият проблем е, че всички пешеходни подлези към Морската градина излизат точно на това трасе и влизащите през тях в парка трябва да са особено внимателни да не бъдат блъснати от някой засилен колоездач.

Припомняме, че ремонтите в Морската гардина, които продължават, са на стойност около 2, 5 млн. лева, а техен изпълнител е фирма „Хидрострой“. Един от вече изпълнените обекти е новото мостче на желанията в алпинеума. В момента тече усилено обновяване на розариума между Пантеона и Зоопарка.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html