Снимка Булфото

Пътят Варна-Добрич е заснежен, но проходим при зимни условия. В района на село Любен Каравелово и съседните села вали обилен сняг, съобщи за Дарик дежурният в Обласното пътно управление във Варна. Пътят от морската столица към село Кичево е заледен.


Магистрала "Хемус" край Девня е заснежена, съобщават шофьори в социалните мрежи. Към момента снеговалежът не създава сериозни проблеми за автомобилния, въздушния и морския транспорт във Варненско. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Оранжев код е в сила за днес за областите Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич и Бургас,заради очакваните снеговалежи и силен вятър. През деня дъждът ще преминава в сняг като до полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили североизточният вятър и ще има виелици и навявания.