На варненския бул. "Сливница", където преди десетина дни при катастрофа загина мотоциклетист, вече има поставена преграда между срещуположните платна, предаде Moreto.net.


Припомняме, инцидентът стана около 22:40 часа на 11 юни на бул. "Сливница" в района на Техникумите. 21-годишна водачка на лек автомобил, при движението си по булеварда в посока центъра на града, предприема забранен завой на ляво, за да навлезе в бензиностанция "VM". В следствие на маневрата, при която се пресичат срещуположните платна на булеварда на нерегламентирано място, възниква катастрофа с насрещнодвижещ се мотоциклет "Хонда". При инцидента на място загива 29-гoдишният мотоциклетист.

Кампанията с искане за поставяне на разделителна преграда бе подета от близък на загиналия 29-годишен мотоциклетист, а десет дни по-късно прегражденията вече са факт.

Компетентните органи обаче са си свършили работата полвинчато, колкото да обезопасят единствено мястото на инцидента и да задоволят искането. Факт е, че подобни опасни маневри са ежедневие само 50 метра по-нагоре в посока кварталите, където шофьори често предприемат рискова маневра за влизане в отсрещната бензиностанция Еко. 

Дали прегадата ще бъде удължена скоро или ще се стигне до нов инцидент, само времето ще покаже.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html