Председателят на Управителния съвет на баскетболния тим на Черно море Тича Георги Ганчев коментира ситуацията в школата и мъжкия състав на клуба, която е на двата полюса.


Ганчев отчете отличните резултати в детско-юношеската школа, а колкото до мъжкия състав, той потвърди, че такъв ще има, с надеждата за силен отбор, но сподели, че все още няма конкретна информация относно финансирането.

„Броят на националните състезатели от нашия клуб е реално 12-13 момчета. По отношение на детско-юношеската школа наистина ситуацията е повече от добра. Тази година ще бъдем номер 1 в България. През миналата година отстъпихме на БУБА това място, но сега няма как да не бъдем школа номер 1”, коментира Ганчев, цитиран от narodensport.eu.

„Ситуацията при мъжкия отбор е по-тежка. Макар, че миналата година се представихме много добре, имайки предвид, че играхме с 8 от юношите на клуба. Вече, за вбъдеще ще разчитаме на подкрепа от Общината, която ни е обещана от г-н Портних и разбира се от спонсори”, разкри Георги Ганчев и продължи: „Ние 30-40 години произвеждаме юноши и основна заслуга за това имаше г-н Варчев. Това никой не трябва да го отрича и няма как да го отрече. Той създаде основите, климата на работа, начина на селекция, стимулирането на децата да играят баскетбол. И като сложим успехите на мъжкия отбор, които бяха значими през 90-те години, това води до едно непрекъснато желание сред децата да станат баскетболисти.”

„Не бих казал, че мъжете ги няма никакви. Много е трудно в България да бъдем конкуренция на Лукойл. Това са едни пари, които се раздават само и само един отбор да стане шампион. Без да има някакви успехи в Европа, без да произвежда собствени кадри. Те малко смениха политиката и тази годинат имат Академик – отбор, съставен изцяло от юноши, което е добре. При всички положения това последно място не подходжда на клуб като Черно море. Нашите отбори са в бъдеще да направим един силен отбор, който да се бори за медали, както винаги го е правил. Освен няколко разговора с кмета Портних, засега нямаме нещо конкретно. Работим активно и силно се надявам, че ще имаме добър мъжки отбор догодина. Да, ще има отбор”, потвърди Георги Ганчев.

„Децата са около 400, даже малко повече. Треньорите са шестима в школата, заедно с треньора на мъжете Галин Стоянов. Допълнително има треньори, които не са назначени в клуба, но работят от името на клуба, за да може да обхванем повече деца. С тях бройката е около 8-9 треньори. Визията на клуба е, че ние трябва да сме социално значим клуб, една от основните ни задачи е да произвеждаме баскетболисти. От много голямо значение е възпитанието на децата към любов към клуба и града”, завърши президентът на варенския Черно море.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html