Снимка: Булфото, архив 

Пожар горя в санитарното помещение на третия вагон на бързия влак Варна-София, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на БДЖ. В композицията са пътували около 150 души.

Няма пострадали хора. Всички пътници и персонала са изведени своевременно. Пожарът е бил локализиран единствено в санитарното помещение.

Превозният персонал веднага е предприел необходимите действия за потушаване на запалването, като са използвани три пожарогасителя. Третият и четвъртият вагон са отделени от композицията и в момента екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” извършват оглед за установяване на причините за създадената ситуация, съобщават още от БДЖ.

На този етап не се изключва версията възпламеняването да е причинено от незагасена цигара след нарушаване на забраната за пушене във влака.

Влакът е престоял 63 минути на гара Своге. Създадена е организация за превоз на пътниците и в 18:25 часа композицията е продължила пътуването си до София.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html