До две години Дворецът на културата и спорта във Варна ще разполага с модерен подземен паркинг на две нива. Това съобщи пред Радио "Варна" изпълнителният директор на ДКС Минко Христов. 

Според идейния проект той ще има 2 подземни нива откъм Морско училище и 1 - под централния паркинг на Двореца. Така ще бъдат осигурени 700 подземни паркоместа, които да задоволят нуждите на комплекса. "След ремонта капацитетът на зала "Конгресна" беше увеличен от 2800 на 5000 места. Разработихме комплекса и той започна да се натоварва със събития", така Минко Христов обясни нуждата от новите паркоместа.  

Вече е готов геодезичния анализ на терена и се търси финансиране за строителните работи, което най-вероятно ще бъде осигурено чрез европейските инструменти за нисколихвени и дългосрочни кредити за проекти, облагородяващи градската среда.

По време на откриването на второто издание на туристическото изложение „Турекспо”, което събира 100 фирми от цяла България, директорът на ДКС каза още,че Дворецът ще предостави безплатни рекламни площи на всички участници в изложението, а през следващата година ще може да бъде използвана и новоизградената товарна рампа, която ще улесни провеждането на подобни събития.