Четирима души са пострадали при пътни инциденти във Варна заради несъобразена със зимните условия скорост. Най-тежко е пострадал мъж, на когото се наложило да бъде ампутирано стъпалото.

Тежкият инцидент станал около 22.20 часа на пътния възел до варненското летище. 23-годишният шофьор на тойота карал прекалено бързо по хлъзгавия път, изтървал контрола над автомобила, поднесъл и се забил в мантинелата. Пострадал е приятелят на шофьора, който пътувал на седалката до него. Той е откаран в болница с фрактура на подбедрица и се наложила ампутация на стъпалото му. Настанен е за лечение в МБАЛ "Св. Анна", без опасност за живота.

При друг инцидент поради същата причина, е пострадал 46-годишният шофьор на тойота. Той карал по бул. "Левски", също изтървал контрола над колата си и се забил в стълб от тролейбусната мрежа. Откаран е в болница с фрактури на двете подбедрици.

58-годишен шофьор на алфа ромео застигнал и блъснал пешеходец на ул. "Народни будители" в морската столица. 82-годишният мъж вървял по пътното платно. Старецът е откаран в болница с фрактура на ключица и сътресение на мозъка.

Друг шофьор на 61 години не успял да овладее маздата си, изтървал контрола, излязъл от пътя и се блъснал в канавката. Получил е контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.