Снимка Булфото, архив

Ледените пързалки по тротоарите предизвикаха масови посещения при ортопедите, показа проверка на “Нова Варна” Въпреки че главните улици в града са почистени, тротоарите остават трудно проходими за пешеходците, заледени и криещи опасности, на места с неочаквани локви, оплакват се варненци. Вчера след обед, когато градът се заледи изведнъж, 13 варненци са потърсили помощ в спешния ортопедичен кабинет в МБАЛ “Св. Анна” във Варна.

11 от тях са със счупена ръка, двама – със счупен крак, заявиха от пресцентъра на лечебното заведение, като това е не е необичайно голяма бройка, нормално е за зимния сезона. Това показа проверка на “Нова Варна”.

Линейките на Спешна помощ във вчерашния ден са се движили със затруднение, попадали са във задръстванията, но въпреки това няма неизпълнени повиквания, съобщи директора на Спешния център, д-р Мая Рашева. Трудното придвижване на пешеходците стана причина за гнева на варненци в социалните мрежи. Най-честата гледка по варненските улици днес бяха ситнещи със странна походка хора, които балансираха върху няколко сантиметровата ледена покривка.