Всички клубове от Първа професионална лига са подписали споразумението за разпределението на приходите от телевизионните права през сезон 2019/20, съобщиха от Българския футболен съюз.

В последните седмици сребърните медалисти от последния шампионат ЦСКА изразиха възражения срещу досегашната договорка за ТВ правата, като се говореше, че "червените" може и да откажат да подпишат споразумението, но все пак са го направили. 14-те елитни клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

Ето и съобщението, което публикуваме без редакторска намеса:

"Българският футболен съюз уведомява спортната общественост, че споразумението за разпределяне на приходите по договора за телевизионни права вече е подписано от всички клубове, представители на Първа професионална лига. Като следствие от това 14-те клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

Ръководството на БФС използва случая отново да пожелае успех на участниците в професионалния ни футбол и в европейските турнири. Вярваме, че с активните си действия съюзът за пореден път потвърди ролята си на обективен и добронамерен партньор на всички свои членове".